Producatorii si distribuitorii de echipamente de tehnologia informatiei si comunicatiilor au decis infiintarea Asociatiei nationale de gestionare a deseurilor electrice si electronice ECO TIC.


Organizatia va prelua responsabilitatile producatorilor si importatorilor de colectare si reciclare a deseurilor electrice si electronice.

Actionand ca o interfata intre consumatori, pe de o parte, si colectori si reciclatori, pe de alta parte, ECO TIC va incheia contracte si va colecta sumele cuvenite procesului colectarii si reciclarii de la producatori si importatori si va monitoriza piata pentru a instaura un regim egal pentru toti jucatorii de pe piata.

De asemenea asociatia va efectua studii de piata si va determina cuantumul necesar acoperirii costurilor de colectare, reciclare, logistica si educare a populatiei.

Asociatia ECO TIC are 32 de firme fondatoare si este condusa de un Consiliu Director format din reprezentantii firmelor Trend Import Export, Gemini SP, Tornado Sistems, Flamingo Computers, Caro Group, Ktech Electronics avand ca presedinte pe Valentin Negoita.

Sursa: Capital, 19 aprilie 2006