"Suntem constienți că pentru încă mulți români, din păcate, prețul alimentelor este încă mare în comparație cu veniturile. Tocmai de aceea susținem că reducerea fiscalității, dublată de intensificarea activitătii de control, vor conduce la creșterea prosperitășii românilor în două feluri: prin reduceri de pret la raft și prin venituri bugetare crescute, rezultate din scăderea evaziunii fiscale, venituri ce îi pot ajuta pe cei mai săraci dintre concetățenii noștri", a declarat Radu Timiș, președintele ARC.

El a mai spus că după scăderea TVA la 20%,  în sectorul de preparate din carne, toți producătorii din Asociația Română a Cărnii au operat reduceri semnificative de preț, de multe ori cu un procent mai mare decât ar fi rezultat matematic din scăderea TVA.

Mai mult, începând cu luna ianuarie 2016, prețurile au continuat tendinta de scădere, pentru că o serie de cheltuieli care intrau în costurile de producție ale preparatelor din carne și care încă erau taxate cu 24% TVA, au scăzut la rândul lor. Sigur, mă refer la prețurile de livrare în retail sau la cele de desfacere prin magazinele proprii. Însă, din analizele noastre, cu foarte puține excepții, marile rețele de magazine au operat, la rândul lor, reduceri de prețuri corespunzătoare.