Astfel, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a comunicat numirea lui Wolfgang Kindl ca președinte al Consiliului de Supraveghere al companiei, precum și a lui Kurt Svoboda și  Erik Stefan Leyers, în calitate de membri ai Consiliului. Președintele companiei Uniqa Asigurari de viață este în continuare Remus Lăpușan

În plus, ASF a decis numirea Danielei Sorina Bulai ca membru în Consiliul de Administraţie al societăţii de servicii de investiţii financiare Bursa Română de Mărfuri (Romanian Commodities Exchange) S.A. 

Conform sursei citate, au mai fost avizaţi şi reavizaţi 64 de agenţi, iar, pe de altă parte, au fost retrase avizele pentru alţi 23 agenţi care desfăşoară activităţi de marketing pentru fondurile de pensii facultative şi administrate privat. 

În cadrul şedinţei de miercuri, Consiliul ASF a aprobat Proiectul de Normă pentru modificarea şi completarea Reglementărilor contabile privind situaţiile financiare anuale individuale şi situaţiile financiare anuale consolidate ale entităţilor care desfăşoară activitate de asigurare şi/sau reasigurare, aprobate prin Norma ASF nr. 41/2015. Proiectul va fi afişat pe site-ul Autorităţii spre consultare publică, pentru o perioadă de 10 zile. 

De asemenea, au fost aprobate rezultatele controlului periodic efectuat la Fondul de Garantare a Drepturilor din Sistemul de Pensii Private (FGDSPP), dar şi respinse unele plângeri prealabile formulate împotriva unor decizii ale ASF. 

Autoritatea de control a pieţei asigurărilor din România a avizat raportul privind activitatea desfăşurată de entitatea SAL-Fin în anul 2016. 

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital.

AGERPRES