Asesoft Distribution, companie care activeaza pe piata locala de distributie IT, a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 127 milioane de dolari, in crestere cu 22% comparativ cu anul 2007.

“Am incheiat 2008 cu 127 milioane dolari, in crestere cu 22% comparativ cu anul anterior. Piata de distributie IT in segmentul in care noi activam a crescut cu mai putin de 10% in 2008, ceea ce face ca rezultatul nostru sa fie unul foarte bun per ansamblu”, a declarat Iulian Stanciu, director general Asesoft Distribution.

In ceea ce priveste strategia pentru 2009, Asesoft si-a bugetat o cifra de afaceri de 130 milioane de dolari.

„Obiectivul nostru este sa ne pastram o crestere profitabila a afacerii, chiar daca, dupa estimarile noastre, rata de profit va scadea spre 1% in acest an”, a explicat Iulian Stanciu.

De asemenea, compania intentioneaza anul acesta sa compenseze o posibila scadere a pietei de hardware IT prin semnarea de noi parteneriate cu noi furnizori.

Cu toate ca situatia financiara de pe piata este extrem de dificila, Stanciu a declarat ca nu va recurge la concedieri. „Chiar si in situatii de criza, nu intentionam sa concediem angajati sau sa scadem salarii. Principalul obiectiv este sa ne sustinem clientii si, in 2009, nu vom opri afacerea doar pentru ca toata lumea vorbeste despre criza”, a concluzionat Iulian Stanciu.

Potrivit reprezentantilor companiei, segmentele care au adus in anul 2008 cele mai mari cresteri sunt monitoarele, notebook-urile, produsele pentru retea si software retail. Pentru acest an, compania estimeaza o crestere a ponderii de notebook-uri vandute din totalul pietei de PC, dar si o crestere a cererilor de servere. „Vor continua investitiile companiilor in aplicatii, astfel incat piata de software acoperita de oferta Asesoft Distribution va avea o evolutie buna”, au explicat reprezentantii Asesoft.

Asesoft are o baza de clienti formata din peste 1.000 reselleri activi si este furnizor important al retelelor de retail locale. Asesoft Distribution are in portofoliu o gama de produse completa, printre care: AMD, Asrock, APC, BitDefender, Creative, Dell, Delux, D-Link, Elixir, Galaxy, Genius, Gigabyte, HIS, Horizon, Intel, Kingston, Kingmax, LG, LITE-ON, Microsoft, PQI, Samsung, Seagate, Western Digital.

Sursa: Asesoft