În cadrul unei conferinţe de presă, ministrul apărării, Robert Gates, a indicat că departamentul său va putea, fără îndoială, să reinvestească suma de 100 de miliarde obţinută din aceste economisiri în alte programe ce vizează îmbunătăţirea condiţiilor de care beneficiază trupele, dar şi în noi sisteme de apărare.

Restul de 78 de miliarde de dolari vor fi destinate pentru scăderea deficitului, reforma sistemului sanitar militar şi pentru reducerea personalului de la sol începând din 2015.

Concret, planurile prevăd o diminuare cu 27.000 a numărului de soldaţi din armată şi cu 20.000 a celor din infanteria marină, o iniţiativă care va duce la economisirea sumei de şase miliarde de dolari.

Gates a mai anunţat anularea unui program referitor la fabricarea unui vehicul amfibiu pentru infanteria marină, în valoare de 13 miliarde de dolari. A fost anulată, totodată, şi comanda de fabricare a unei rachete sol-sol.

Casa Albă i-a cerut Pentagonului să reducă minim 78 de miliarde de dolari din planurile sale bugetare, între anii fiscali 2012 – 2016.
SURSA: Agerpres