Consiliul de administrație al FMI s-a întrunit pentru a analiza evoluția situației lui Dominique Strauss-Kahn, directorul general al organizației financiare internaționale.
Pe de altă parte, Comisia Europeană a afirmat că ”ceea ce s-a întâmplat cu directorul general al FMI un are nici un impact asupra planurilor de salvare economică a Greciei, Irlandei sau Portugaliei”.

Comisarul european pentru piață internă și servicii a afirmat că ”justiția americană trebuie să-și facă treaba respectând drepturile tuturor părților. FMI a garantat partenerilor săi, și UE este primul său partener  datorită contribuției noastre, continuitatea acțiunilor sale și acest lucru este cel mai important”.
Strauss-Kahn urma să se întâlnească ieri cu cancelarul german, Angela Merkel și cu Poul Thomson, șeful misiunii la Atena a FMI, Băncii Centrale Europene și Comisiei Europene, pentru a examina situația din Grecia, în vederea deblocării unui împrumut de 60.000 de milioane de euro.

Dominique Strauss-Kahn era persoana cea mai importantă în planul de salvare a Greciei, fiind implicat direct, din primul moment, în ajutorul inițiat de Bruxelles și FMI și a fost unul dintre aparătorii planului draconic de austeritate al executivului grec, destinat soluționării gravelor probleme cu care se confruntă această țară.