Într-un mesaj postat pe Twitter de către președintele acestui for, Richard N. Haass, acesta avertizează că un război cu Iranul nu va fi ca orice altă campanie militară în regiune.

„Un război cu Iranul nu va arăta ca războiul din Golf din 1990 sau războaiele din Irak din 2003. Se va lupta în întreaga regiune cu o gamă largă de instrumente împotriva unei game largi de ținte civile, economice și militare. Regiunea (și posibil lumea) va fi câmpul de luptă”, a scris președintele Consiliului.

Acesta a mai precizat că autoritățile irakiene vor exercita presiuni foarte mari pentru ca SUA și trupele americane să părăsească țara. Acest lucru va duce la o influență mai mare a Iranului, la terorism și intensificarea luptelor în Irak, mai consideră Haass.

Consiliul pentru Relații Externe este o binecunoscută organizație de elite financiare și politice, iar conform susținătorilor de „teorii ale conspirației”, aceștia, alături de Grupul Bilderberg și Comisia Trilaterală, exercită o influență uriașă asupra guvernelor lumii, scrie Evenimentul Zilei.