Numărul turiştilor chinezi a crescut cu 14 milioane faţă de 2012, iar această tendinţă ar urma să continue, având în vedere perspectivele de creştere puternică a clasei mijlocii din cea de-a doua economie a lumii, a precizat jurnalul China Daily, care citează Administraţia naţională a turismului.

China a trecut în 2012 pe primul loc în lume în privinţa cheltuielilor turiştilor săi în străinătate, cu o sumă totală de 102 miliarde de dolari, potrivit Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT).

Suma va fi depăşită în 2013, a estimat Song Rui, de la Academia chineză de ştiinţe sociale, un centru de cercetare sub control guvernamental, continuă agenţia franceză de presă.

‘Turiştii chinezi cheltuiesc atât de mult în străinătate încât sunt numiţi, uneori, ‘portofele ambulante”, a explicat Song pentru China Daily.

În străinătate, concurenţa pentru atragerea turiştilor chinezi s-a înăsprit, aceştia călătorind adesea în grup şi în mai multe ţări odată. Alegerea primei destinaţii a acestora aduce profituri mari ţării în cauză, în contextul în care aceasta este ţara unde turistul chinez îşi face cumpărăturile înainte de plece în alte destinaţii, cu o valoare estimată la 1.500 de euro pe persoană.

În consecinţă, mai multe ţări europene, precum Marea Britanie, Franţa şi Germania, au promis să lanseze măsuri pentru facilitarea procedurilor de obţinere a vizei de către cetăţenii chinezi.

În 2000, doar 10 milioane de turişti chinezi au călătorit în străinătate, potrivit OMT, mai precizează France Presse. AGERPRES