Un sondaj organizat printre 3.300 de membri ChangeWave Alliance a dezvaluit ca 16% dintre persoanele care planuiesc sa-si cumpere un nou telefon mobil in urmatoarele sase luni isi vor lua un iPhone, informeaza Yahoo News. Prin procentul obtinut, Apple s-a situat pe prima pozitie intre preferintele viitorilor proprietari de telefoane mobile, inaintea celorlalti consumatori.  

Vanzarile de telefoane mobile au crescut cu 6,9% in al doilea trimestru, la 272,7 milioane de unitati. 

Desi Motorola este in continuare liderul pietei, cu o cota de 31%, a pierdut 2% in aceasta perioada, unul dintre aceste puncte procentuale fiind obtinut de Apple. 

Totodata, sondajul a incercat sa afle si gradul de satisfactie pe care il au utilizatorii de telefoanele mobile pe care le detin. Din nou, Apple a iesit pe prima pozitie, 77% dintre utilizatorii de iPhone declarandu-se foarte multumiti. Doar 36% din posesorii de telefoane Motorola 34% din posesorii de Palm si 29% din posesorii de Sony-Ericsson s-au declarat foarte multumiti de aparatele lor. De asemenea, sondajul a dezvaluit ca parteneriatul de distributie incheiat de Apple exclusiv cu AT&T le scade celorlati operatori cota de piata, deoarece 30% dintre cei intervievati au spus ca planuiesc sa se mute la AT&T in urmatoarele luni. 

ChangeWave Alliance este o retea de 10.000 profesionisti din domenii diferite. 

Apple a vandut 700.000 de exemplare de iPhone in primele zile ale produsului pe piata.

 

Sursa: Yahoo News