Bitdefender Clueful pentru Android este un software gratuit care analizează aplicațiile pentru a vedea dacă acestea pot citi mesajele fără acordul utilizatorului, pot trimite notificări spam sau pot accesa fotografiile din terminal. De asemenea, Clueful informează utilizatorii despre aplicațiile care pot trimite parolele necriptate, pot accesa calendarul sau întrerupe convorbirile cu reclame audio.  

Soft-ul Bitdefender se actualizează constant în cloud și verifică fiecare aplicație imediat ce este instalată, oferind de asemenea și un scor general de securitate a telefonului.

’’Smartphone-ul este probabil cel mai personal terminal, conține mesaje private, informații sensibile despre conturi bancare, fotografii personale și alte date care, dacă nu sunt tratate cu grijă, fac utilizatorul vulnerabil. În același timp, peisajul aplicațiilor pentru Android este slab reglementat și deschis unor practici discutabile de generare de venituri. Clueful oferă utilizatorilor informații care îi ajută pe aceștia să-și protejeze informațiile personale din terminal de aplicații intruzive’’, a declarat Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Aplicația Clueful este creată și administrată de dezvoltatorii antivirusului Bitdefender, clasat în repetate rânduri în fruntea industriei în testele independente realizate de AV-Test și AV-Comparatives.  Aplicația Clueful este disponibilă de astăzi gratuit în GooglePlay.