Toți românii trebuie să știe! Aplicaţia care permite verificarea şi validarea certificatelor verzi a fost reglementată şi în România

În acest context, Comitetul de coordonare a vaccinării anti-COVID a transmis marți, 21 septembrie, că aplicația Check DCC poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicaţii Google Play pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android.

„Aplicaţia Check DCC pentru verificarea şi validarea certificatelor digitale UE poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicaţii Google Play pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android”, a transmis Comitetul de coordonare a vaccinării anti-COVID.

Aplicaţia nu înregistrează şi nu stochează informaţii

Așadar, aplicaţia respectivă permite verificarea şi validarea certificatelor digitale UE privind COVID-19, generate atât în România, cât şi în celelalte state interconectate la sistemul informatic European.   Totodată, aplicaţia este destinată operatorilor economici şi organizatorilor de evenimente.

„Aplicaţia nu înregistrează şi nu stochează informaţii. Aplicaţia doar verifică autenticitatea şi validitatea certificatelor digitale UE privind COVID”, a subliniat CNCAV.

Aplicaţia a fost dezvoltată de specialişti din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale

Aplicaţia a fost lansată şi a fost publică din 1 iulie, odată cu implementarea certificatelor digitale în România şi în celelalte state europene. Recent, aceasta a fost reglementată pentru a fi utilizată şi în interiorul ţării, odată cu introducerea certificatelor verzi şi pe plan naţional.

De asemenea, Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri, noile măsuri pentru localităţile cu incidenţă cuprinsă între 3 şi 6 la mie, pe baza propunerilor CNSU. Prevederile care vizează atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecţia cu COVID-19 prin intermediul aplicaţiei mobile „Check DCC” au intrat în vigoare în 20 septembrie 2021.

Bilanț COVID, marți 21 septembrie

Până în ziua de 21 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.158.841 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 80 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.082.701 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.789 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 80 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 580 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până în ziua de 21 septembrie, 35.721 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Sursă foto: Dreamstime