Postul TV va mai transmite, pe lângă filme, emisiuni și producții proprii precum: interviuri-medalion cu regizori, actori, critici de film și de teatru; scurte prezentări și contextualizarea programului sau filmului care va urma. 

Canalul va fi disponibil gratuit clienților AKTA.

“Lansarea canalului Cinemaraton face parte din strategia noastră de dezvoltare pornind de la analiza atentă a pieței pe care operăm, oferind servicii pe care clienții noștri le consideră importante pentru ei și le apreciază. Această abordare este valabilă atât în cazul canalului Cinemaraton cât și în cazul serviciilor de telefonie mobilă pe care o să le lansăm în curând”, spune Dinu Malacopol, directorul general Digital Cable Systems.

Canalul va difuza peste 1.000 de filme românești pe an, însoțite de comentarii, analize și informații inedite de pe platourile de filmare.

“Am ales să spunem povestea filmului românesc, așa cum a fost ea scrisă în peste 100 de ani de existență și așa cum este scrisă ea acum, de către noul val al cinematografiei românești, care a uimit lumea în ultimul deceniu și jumătate. Cred cu tărie că un difuzor de televiziune are menirea de a informa și, în același timp, a educa publicul căruia i se adresează. A spune povestea filmului românesc este un fel de a aprecia munca miilor de actori, regizori, scenografi, muzicieni, tehnicieni care au fost implicați în producerea filemlor și, implicit, un mod de a reflecta la momentele istorice în care ele au fost create” spune Dan Voicu, directorul canalului Cinemaraton.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat în septembrie anul trecut, la solicitarea operatorului Digital Cable Systems, o licenţă cu difuzare prin cablu televiziunii CineMaraton cu format tematic (film) care va emite la nivel naţional prin reţeaua proprie, DCS, şi prin platforma Akta Telekom.

Consiliul a aprobat în cadrul şedinţei de marţi, 13 septembrie 2016, solicitarea operatorului de cablu Digital Cable Systems SA (din Bucureşti) de acordarea a unei licenţe cu difuzare prin reţele de comunicaţii electronice (cablu) cu denumirea Cinemaraton, care va avea un format tematic, de film, şi va emite din Câmpulung (Argeş).