Informația momentului pentru cei trecuți de 50 de ani

Antrenamentele de întărire a mușchilor protejează împotriva aproape tuturor bolilor care amenință viața, spun autorii studiului de la Institutul Național de Cancer din SUA.

Ridicarea de greutăți face corpul mai suplu și poate îmbunătăți, de asemenea, bunăstarea mentală, potrivit studiului. De asemenea, sălile de sport sunt medii foarte sociale, un alt factor legat de o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Ridicarea greutăților, benefică pentru sănătate

Dr. Jessica Gorzelitz, relatează că cele mai bune rezultate au fost găsite în rândul celor care au combinat ridicarea greutăților cu exerciții aerobice. Interesant este că asocierile au fost cele mai puternice la femei.

„Constatarea noastră că riscul de mortalitate a părut a fi cel mai scăzut pentru cei care au participat la ambele tipuri de exerciții fizice oferă un sprijin puternic pentru recomandările actuale de a se angaja atât în activități aerobice, cât și în activități de întărire musculară”, scriu cercetătorii într-un comunicat de presă.

„Adulții în vârstă ar beneficia probabil de adăugarea exercițiilor de ridicare a greutăților la rutinele lor de activitate fizică”.

Constatările se bazează pe aproape 100.000 de participanți de peste 50 de ani din Statele Unite, urmăriți în medie timp de aproape un deceniu.

Ridicarea greutăților în absența unei MVPA (activitate fizică aerobică moderată și viguroasă) a redus riscul de deces cu nouă până la 22 de procente, în funcție de cantitate.

De câte ori pe săptămână ar trebui să faci aceste exterciții?

De exemplu, una sau două ședințe pe săptămână au dus la un risc mai mic cu 14 procente, potrivit rezultatelor publicate în British Journal of Sports Medicine.

În mod similar, MVPA aerobică pe cont propriu a afișat o legătură cu un risc de deces din orice cauză cu 24 până la 34 la sută mai mic, în comparație cu colegii care nu au făcut niciuna dintre ele.

Cu toate acestea, cel mai mic risc de deces a fost observat în rândul celor care au declarat că au făcut ambele tipuri de activități fizice. Acest risc a scăzut cu 41 până la 47 la sută în rândul celor care au atins cele mai multe niveluri săptămânale recomandate de MVPA și care au făcut exerciții cu greutăți o dată sau de două ori pe săptămână.