Un cunoscut medic avertizează cu privire la teoriile false: E o ciorbă reîncălzită, din bucătăria gospodinelor antivaxx

Medicul Mihai Craiu spune că vaccinarea anti-coronavirus are aceeași soartă ca vaccinarea împotriva HPV. Acesta povestește că la acea vreme s-au aruncat peste 90% din dozele de vaccin, despre care spune că au fost foarte scumpe, achiziționate de statul român.

„E o ciorbă reîncălzită, din bucătăria gospodinelor antivaxx. Exact această ipoteză a fost vehiculată şi când s-a lansat, în România, campania iniţială de vaccinare împotriva HPV. Da, aceea încheiată cu un eşec la fel de spectaculos ca şi cea actuală, împotriva maladiei COVID-19. Atunci s-au aruncat peste 90% din dozele de vaccin (scumpe…) achiziţionate de statul român. Adică de noi toţi. Şi au murit apoi nişte mii de femei din cauza cancerului de col uterin produs de HPV”, a arătat medicul Mihai Craiu.

De la ce a pornit teoria falsă

Medicul a precizat că teoria falsă care spune că vaccinarea anti-COVID are legătură cu rata infertilității a pornit de la o presupusă reacție între anticorpi și o proteină din placentă.

„Este o asemănare extrem de mică pentru a putea imagina o fixare robustă a anticorpilor anti-spike în fix acel loc. Pur şi simplu e imposibil biologic. Imaginaţi-vă că purtaţi o pălărie cu o pană de la orice pasăre zburătoare doriţi dvs. Aveţi o pană la pălărie… Cam atât aveţi în comun cu pasărea… Asta nu înseamnă că, de mâine, veţi putea zbura”, a explicat medicul.

În contextul în care studiile vaccinului Pfizer au inclus numeroase femei tinere, medicul le cere femeilor să renunțe la teoriile false, subliniind că Societatea de Medicină Reproductivă din SUA a arătat că fertilitatea în lotul placebo a fost similară cu cea a femeilor vaccinate.

„Stimate doamne, dacă tot credeţi în teorii ale conspiraţiei legate de infertilitate, cum vă explicaţi că cele 6.73 miliarde de doze de vaccin utilizate până acum au fost administrate în proporţie de 80% în ţarile dezvoltate şi în curs de dezvoltare, iar în Africa au fost administrate extrem de puţine doze? Ce fertilitate mai trebuia redusă, în ţarile bogate, unde sporul natural este negativ de mai mulţi ani?! Cred că este cazul să depăşim acest mit”, este concluzia lui Mihai Craiu.