Florin Cîţu a explicat, miercuri seară, că o posibilă creştere a pensiilor şi a salariilor bugetarilor ar putea fi prevăzută în bugetul ce trebuie aprobat de Guvernul următor, ce va fi format după alegerile parlamentare. Șeful Finanțelor spune că Guvernul condus de Ludovic Orban vrea să evite „ceea ce făcut PSD” care „a promis pe de o parte şi pe de altă parte nu-şi permitea şi a crescut taxele”.

Anunțul lui Florin Cîțu privind majorarea pensiilor

„Anul acesta, Guvernul a crescut punctul de pensie. 177 de lei este cea mai mare sumă cu care a crescut punctul de pensie. Vom continua în aceeaşi direcţie. Vrem să evităm ceea ce a făcut PSD-ul. A promis pe de o parte şi pe de o altă parte nu-şi permitea şi a crescut taxe. Noi nu creştem taxe. Nu facem ce a făcut PSD”, a declarat Florin Cîțu în conferința de presă.

Florin Cîţu a menţionat că Guvernul condus de Ludovic Orban a eliminat taxele introduse de PSD.

„Am eliminat taxele introduse de PSD. Vă aduc aminte de TVA defalcat, supraminoozatrea contractelor part-time, supraacciza pe combustibil. În fiecare luni voi avea o conferinţă de presă în care vom prezenta necesarul sau dorinţa de finanţare pentru săptămâna respectivă. Veţi şti în fiecare săptămână cât vrem să împrumutăm. Ne împrumutăm lunea şi joia. La finalul zilei veţi avea şi datele. Transpenţă maximă din partea mea în ceea ce priveşte împrumuturile”, a mai spus ministrul Finanţelor.

Ce se întâmplă cu creșterea salariilor bugetarilor

Întrebat dacă vor creşte salariile bugetarilor, Florin Cîţu a afirmat că „bugetul trebuie aprobat de Guvernul următor”.

„Am început o analiză a cheltuielilor pe ordonatorii de credit. Va fi prezentat de Guvernul care va fi după alegerile din 6 decembrie. Demontăm orice acuzaţie care pune în antiteză investiţile şi taxele. Nu vom creşte taxele. Nu vom afecta veniturile cetăţenilor şi vom creşte investiţiile”, a mai spus acesta, adăugând că va mai exista o rectificare bugetară până la finalul anului.