Un nou scandal imens e pe cale să izbucnească pe scena politică. Tudorel Toader a demisionat pe 18 aprilie de la Ministerul Justiției, obligat practic de PSD să facă acest pas. Pemierul Viorica Dăncilă îi trimisese deja președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare din funcție și propunerea de numire a lui Eugen Nicolicea. Strâns cu ușa, Toader a enunțat la funcție, dar acum pregătește contraatacul.

Fostul ministru al Justiţiei anunţă că va prezenta fragmente din raportul său de activitate, iar astăzi va prezenta epopeea „neavizării” celebrelor OUG pentru modificarea codurilor penale. „Pentru o corectă informare (!). La intervale scurte de timp, voi prezenta unele secţiuni din Raportul de activitate la MJ, cu elemente de noutate. Astăzi – Epopeea „neavizarii” celebrelor OUG pentru modificarea codurilor penale (în mod corect, Codului penal si a Codului de procedură penală)!”, anunţă Toader pe o rețea de socializare.

Mai mult, Toader precizează că mesajele nu vor fi şterse, făcând referire la faptul că anterior ştergea mesajele după un anumit interval de timp. După aceste mesaje e de așteptat ca scena politică să ia foc.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins deja nominalizarea lui Nicolicea pentru portofoliul Justiției, dar pe 24 aprilie a acceptat ca vicepremierul Ana Birchall să preia, ca interimar, funcția lăsată vacantă de către Tudorel Toader.