Schimbare radicală a vremii în acest final de săptămână. Chiar de astăzi vom avea parte de o răcorire a vremii. Cerul va fi noros și se vor semnala averse și descărcări electrice în Carpații Meridionali și de Curbură, dar și local în restul zonei montane, în Transilvania, Oltenia, Muntenia și doar izolat în restul teritoriului.

Izolat, la munte, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile extracarpatice.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 grade în estul Transilvaniei și 29 de grade în Lunca Dunării.

În capitală, dimineata vor fi 16-18 grade. Pe parcursul zilei, vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi temporar noros și cu o probabilitate mai mare seara trecător va ploua slab. Maxima va fi de 26 de grade Celsius.

Sâmbătă vremea se va încălzi ușor. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei când local la munte și pe arii mai restrânse în vestul, centrul și sudul țării vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în est și la munte.

În capitală, vor fi 15-16 grade dimineata si in jur de 28 de grade la amiaza. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei când vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată.

Duminică vremea va fi în general frumoasă și va continua să se încălzească. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei. Cerul va fi variabil și doar izolat după-amiaza vor fi averse slabe și descărcări electrice în centrul țării și la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în extremitatea de est și de sud-est a țării.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă și va continua să se încălzească. 15-16 grade dimineata si 30-31 de grade la amiaza. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața.