"Veţi fi sau nu suspendat astăzi, veţi fi sau nu demis de verdictul poporului român ne cam despărţim. Dacă nu veţi fi demis la referendum eu, Crin Antonescu, mă retrag definitiv din viaţa politică. Dacă veţi fi demis la referendum nu ştiu ce veţi face, dar vă urez şi dvs şi mie un singur lucru, să apucăm amândoi o justiţie pe deplin independentă," a spus Antonescu.

El i-a reproşat preşedintelui că a dat ordine directe unor instituţii care nu i-au fost subordonate în mod direct, dând ca exemplu Guvernul, Parlamentul, CCR, instanţe, serviciile de informaţii şi alte instituţii aflate în slujba cetăţenilor. "Trebuie să ştiţi domnule preşedinte (…) că, în anumite împrejurări şi funcţii, vorba, declaraţia înseamnă faptă", a spus Antonescu.

El l-a acuzat pe Băsescu că nu şi-a onorat rolurile conferite de Constituţie, acelea de garant, moderator, reprezentant al tuturor cetăţenilor.

"Iar marea eroare pe care aţi comis-o şi păcat politic şi instituţional (…) faţă de cetăţenii acestei ţări este că aţi lăsat această ţară fără preşedinte", a mai spus Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a insistat că demersul de suspendare din funcţie a lui Traian Băsescu este perfect democratic şi constituţional.
Sursa: Agerpres