Compania care deține Antena 1 a înregistrat pe 23 noiembrie câte un proces împotriva fiecăruia dintre chefi, la Tribunalul Bucureşti. Informațiile publicate pe portalul instanţelor arată că procesele vizează „obligarea să execute contractul de prestaţii artistice”.

Astfel, Antena Group vrea să-i oblige să revină în emisiune, conform Paginademedia.ro

Antena 1 vrea să-i oblige să revină în emisiune

Nu s-a stabilit un termen de judecată pentru niciunul dintre cele trei procese, până în momentul de față. Anunțul a venit în contextul în care postul a trecut printr-o despărțire bruscă cu Florin Dumitrecu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea.

În acest context, Antena 1 a anunţat în octombrie că intenţionează să aducă un nou juriu pentru emisiunea „Chefi la cuțite”.

Cei trei au refuzat să mai participe la filmările pentru un nou sezon, care ar fi trebuit să înceapă în luna octombrie. Motivul principal invocat de către ei a fost oboseala.

Producătoarea show-ului a fost surprinsă

A reacție a venit și din partea producătoarei show-ului, Mona Segall. Aceasta spunea că a aflat cu surprindere, cu o lună înainte de începerea filmărilor, de decizia celor trei. Amintim că aceasta este cea care i-a descoperit pe Florin Dumitrecu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea.

„Spre marea mea surprindere, cu mai puţin de o lună înainte de începerea filmărilor, am aflat că ei  sunt prea obositi ca să mai continue acest proiect, lucru pe care mie, personal, nu mi l-au spus niciodată. Ştiu cât de mult te consumă fiecare sezon, câtă energie îţi trebuie ca să îl duci la ca-păt, că e nevoie de timp pentru a te încărca din nou, dar mai ştiu că eu am avut alături nu doar 3 personaje care făceau parte dintr-un juriu, ci 3 oameni profesionişti, care după atâţia ani înţeleg televiziune, înţeleg şi ştiu ce presupune pregătirea acestui format, ştiu că aceste decizii luate în ultimul moment impactează o echipă de peste 150 de oameni şi nu pot fi remediate într-o lună de zile.

Profesional şi uman ştiu că am făcut tot ce s-a putut. Rolul meu a fost să îi învăţ televiziune, să construiesc pentru ei cel mai bun context posibil. Şi eu am obosit, de foarte multe ori, dar responsabilitatea în faţa echipei şi a oamenilor cu care lucrez este mereu unul din secretele acestor mulţi ani în televiziune”, a spus Mona Segall.

Niciunul dintre chefi nu a făcut un comentariu pe acest subiect până în momentul de față. Motivul ar fi cel mai probabil clauzele din contracte, potrivit sursei menționate.