Potrivit unui comunicat al ANSVSA, în scopul prevenirii oricărui risc, preşedintele instituţiei a dispus, de asemenea, monitorizarea foarte atentă a tuturor mişcărilor interjudeţene de animale, din zona Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi şi Arad.

Medicii veterinari din zonele respective sunt mobilizaţi şi acţionează conform procedurilor ”Programului strategic al acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor pentru anul 2011”, precum şi ale celor din ”Programul de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor pentru anul 2011”.

”Situaţia este sub control, colegii noştri din Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi şi Arad sunt în stare de alertă şi acţionează conform celor stabilite prin Programele Strategice. Asigurăm opinia publică din România, mai ales din zonele de la graniţa cu Republica Serbia, că medicii veterinari sunt la datorie, ca întotdeauna, şi fac tot ceea ce trebuie pentru ca animalele şi oamenii să nu fie în pericol!’, a declarat preşedintele A.N.S.V.S.A.
SURSA: Agerpres