Potrivit preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu, preţul gazelor şi al curentului electric ar putea să scadă peste două luni. „Ar putea fi posibilă o nouă scădere a preţului gazelor la 1 iulie, dar şi la electricitate, dar deocamdată nu avem toate evaluările”, a spus el la finalul audierilor din Comisia pentru abuzuri, corupţie şi pentru petiţii din Camera Deputaţilor.

Astfel, preţul la electricitate ar urma să se modifice pentru prima dată în acest în timp ce preţul gazului ar sscădea pentru a doua oară.

Lificiu a fost chemat la audieri pentru a se stabili care este justificarea scăderii cu doar 3% a preţului la gaze la 1 mai, având în vedere că preţul pe pieţele internaţionale a atins un minim istoric al ultimilor ani, iar preţul gazelor importate din Rusia este în descreştere.

Companiile deţinute de grupul E.ON în România au anunţat, marţi, că ar putea acţiona în justiţie ANRE, pentru că a redus, la 1 mai, preţurile către consumatori cu 3%, costurile operatorilor nefiind astfel acoperite.