Amenzile au fost aplicate în contextul celor 570 de controale efectuate în perioada 1 iulie – 31 august, în cadrul Comandamentului Litoral 2011.

Totodată, au fost primite şi soluţionate 214 reclamaţii ale consumatorilor nemultumiţi de produsele achiziţionate şi serviciile prestate pe Litoral. Pentru deficienţele constatate, comisarii ANPC au oprit de la comercializare produse în valoare de 80.617 lei.

La încheierea oficială a Comandamentului Litoral 2011, preşedintele ANPC, secretarul de stat Constantin Cerbulescu, a subliniat că acţiunile de control vor continua.

‘Vom ţine cont că, începând cu 1 septembrie, odată cu scăderea tarifelor şi începerea programelor destinate unor categorii de consumatori vulnerabili, cum ar fi programele de tip ‘Litoralul pentru toţi’ sau cele de tratament destinate pensionarilor, acţiunile de supraveghere a pieţei trebuie să continue pentru descurajarea oricăror încercări de nerespectare a prevederilor legale în domeniul protecţiei consumatorilor’, a spus secretarul de stat Constantin Cerbulescu.

Programul ‘Litoralul pentru toţi’ oferă în perioada 1 septembrie – 15 octombrie tarife mai mici, pentru un sejur de şase nopţi acestea fiind de la 179 lei la 549 lei, în funcţie de categoria unităţii de cazare.