”Anonymous a decis astăzi să vă asedieze site-ul ca răspuns la doctrina, liturghiile şi conceptele absurde şi anacronice pe care organizaţia voastră în scop lucrativ (Biserica Apostolică Romană) le difuzează în lumea întreagă”, scrie site-ul italian al Anonymous.

”Acest atac NU ESTE îndreptat împotriva religiei creştine sau a credincioşilor din lumea întreagă, ci împotriva Bisericii Apostolice Romane corupte şi a tuturor emanaţiilor sale”, adaugă comunicatul.

Anonymous, un grup de piraţi informatici care a revendicat de peste un an zeci de atacuri împotriva site-urilor unor mari întreprinderi şi autorităţi, a încercat deja, dar fără succes, un atac anul trecut împotriva site-ului Vaticanului.

”Aţi ars texte de o imensă valoare istorică şi literară, i-aţi ucis în mod barbar pe detractorii şi criticii voştri cei mai virulenţi de-a lungul secolelor /…/, i-aţi determinat pe naivi să plătească pentru a obţine acces în paradis cu vânzarea de indulgenţe”, acuză Anonymous.

Piraţii informatici acuză, de asemenea, Biserica Catolică de faptul că a ”redus la sclavie populaţii întregi”.

”În timpuri mai recente, aţi avut un rol semnificativ în ajutorul oferit criminalilor de război nazişti pentru a le permite să găsească un refugiu în ţări străine şi să evite justiţia internaţională”, se mai spune în comunicat.

”Permiteţi zilnic ca reprezentanţi ai clerului să devină responsabili de hărţuire în cazul unor copii şi-i acoperiţi dacă faptele sunt dezvăluite publicului”, a mai spus Anonymous, exprimându-şi speranţa că Biserica ”va fi abandonată ca cea ce şi este … o relicvă a timpurilor trecute”.
Sursa: Agerpres