Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunță că în perioada 29 decembrie, ora 10:00 – 31 decembrie, ora 12:00, la munte vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, mai ales în Carpaţii Meridionali, cu viteze de 60 – 70 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele vor depăşi 90 km/h spulberând zăpada.

Meteorologii avertizează că vor fi, temporar, intensificări ale vântului şi în restul teritoriului, dar pe arii restrânse şi cu viteze mai mici.

Vremea până la finalul anului

Dacă duminică aveam vreme rea în mai toată țara, cu ninsoare și viscol la munte, de luni situația se schimbă radical și se face din nou foarte cald pentru acest moment al anului.

Maximele vor ajunge chiar și la 17 grade, iar de vremea va rămâne în același registru chiar și de Revelion.

Două anotimpuri într-unul singur – așa ar putea fi caracterizată vremea din țara noastră în această perioadă.

Dacă timp de două zile iarna și-a arătat colții, iar ninsoarea și vântul puternic au pus stăpânire mai ales pe zonele montane, de acum lucrurile se vor schimba radical. Ne vom bucura din nou de vreme frumoasă, mai degrabă specifică unor zile de primăvară.

”Vom avea temperaturi maxime cuprinse între 6 și 17 grade – 17 grade aici, în extremitatea de sud a țării, 13-14 grade în Capitală și precipitații în restrângere ca arie.

Vor mai fi ninsori în zonele de creastă, în Carpații Meridionali, ploi locale în estul și sud-estul țării, dar din ce în ce mai slabe cantitativ”, a declarat Mihai Huștiu, meteorolog ANM, potrivit b1.ro.

Meteorologii ne anunță că toată săptămâna vom avea parte de o ”vreme neobișnuit de caldă”, inclusiv de Revelion.

”Această vreme neobișnuit de caldă se va menține până la finalul acestui an. Până pe 31 decembrie, temperaturile se vor menține foarte, foarte ridicate. Spuneam de maxime ce vor atinge chiar și 17 grade în extremitatea de sud, sud-est a țării”, a adăugat Mihai Huștiu.

Specialiștii mai spun că aceste modificări nu ar trebui să ne mai mire, în contextul în care tot mai multe țări resimt din plin efectele încălzirii globale.