Andami, unul dintre cei mai mari distribuitori şi producători de materiale de construcţii, dezvoltator al proiectului rezidenţial Magnolia-Corbeanca, va investi şapte milioane de euro într-un ansamblu asemănător.

În cadrul proiectului Magnolia-Tamaş, situat în aceeaşi zonă cu cel din Corbeanca, vor fi construite 50 de vile unifamiliale, pe o suprafaţă de 35.000 de metri pătraţi. Construcţia va fi demarată în luna octombrie şi are ca termen de finalizare anul 2009. Complexul Magnolia-Tamaş are un public-ţintă diferit de Magnolia-Corbeanca, fiind destinat celor cu venituri medii, spre deosebire de primul proiect Andami, care îi vizează pe cei cu venituri mari. Proiectul va fi demarat în luna septembrie.

Tot în cursul acestui an, Andami îşi va muta sediul şi spaţiile de producţie din zona de est în zona de nord a Bucureştiului. Noul spaţiu va fi de 10.000 de metri pătraţi, teren construit, iar investiţia preconizată
este de şase milioane de euro. Spaţiul actual în care îşi desfăşoară activitatea compania va fi folosit, după relocarea firmei, pentru construcţia unui ansamblu de blocuri, de asemenea destinat categoriei de cumpărători cu venituri medii. Terenul aferent acestei zone rezidenţiale este de 80.000 de metri pătraţi, investiţia fiind de 50 de milioane de euro. Construcţia va începe la sfârşitul anului, după ce vor fi obţinute toate autorizaţiile. În oferta ansamblului de blocuri se află atât garsoniere, cât şi apartamente cu trei şi patru camere.

Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 30 milioane de euro, estimând pentru acest an o creştere a acesteia cu 50 de procente. Andami are 260 de angajaţi şi este deţinută de Doina şi Adrian Mircioiu. În toamna acestui an, firma va finaliza primul său complex rezidenţial, Magnolia-Corbeanca, pentru care investiţia s-a ridicat la opt milioane de euro.