ANAT nu confirma opinia conform careia exista o epidemie de bruceloza in insula greceasca Thassos si indeamna la calm turistii romani si agentiile care colaboreaza cu aceasta destinatie. Au existat cazuri de imbolnavire, fapt confirmat si de Purtatorul de Cuvant MAE – Cristian Boiangiu, mai ales in randurile populatiei locale, la mijlocul lunii mai, din causa consumului de alimente neprocesate, direct din gospodariile rurale, insa nu exista un pericol generalizat pentru turisti. Acestia sunt insa indemnati sa nu consume produse lactate din gospodariile agroturistice.

Consulatul Roman din Thessaloniki ne-a confirmat ca pe data de 22 Mai, intr-un cotidian local grecesc a fost publicata o stire conform careia 40 de turisti care au consumat alimente neprocesate (mai ales lactate) din gospodariile rurale ar fi fost infectati cu bruceloza, de atunci nemainregistrandu-se nici o astfel de situatie.
In cursul acestei dimineti (06 Iunie) ANAT Romania a contactat Asociatia Nationala  a Agentiilor de Turism din Grecia (HATTA) incercand sa afle informatii certe despre aceasta situatie. Reprezentantii HATTA insa nu erau la curent cu aceste informatii. ANAT va continua comunicarea cu partenerul grec monitorizand situatia. 
Agentia de turism Mythos din Grecia precum si Christian Tour din Romania infirma de asemenea opinia ca am avea de-a face cu o epidemie.

Indemnam totusi turistii ce se indreapta catre insula greceasca Thassos, sa evite consumul produselor lactate nepasteurízate din gospodariile agroturistice, si sa prefere consumul hranei in cadrul hotelurilor si restaurantelor, pentru a evita orice risc.

Data: 6 iunie 2008

Sursa: ANAT