De la ultima analiză tehnică, în mai, în aceasta rubrică, acţiunile Electromagnetica ELMA au înregistrat o creştere de +16%. Acum însă, privind din punct de vedere fundamental, seceta şi nivelul redus al apelor cu siguranţă vor avea un cuvânt de spus în rezultatele financiare (Electromagnetica deţine un număr de mini-hidrocentrale).

Cât de atractive rămân din punct de vedere tehnic acţiunile ELMA acum şi în această conjunctură? Graficul alăturat prezintă preţul sub formă de lumânări japoneze şi, mai jos, indicatorul CCI pentru o perioadă de 14 zile. Acest indicator are o sensibilitate ridicată pentru a semnala maxime şi minime ale preţului. În primul subchart observăm un suport evident la valoarea de 1,85. O violare a acestuia ar însemna închiderea tuturor poziţiilor. Nu suntem departe de acest reper.

Ultima zi pe grafic reprezintă un „doji“ (indecizie), dar aşteptăm o confirmare a zilei următoare (închidere deasupra sau sub închiderea de azi) – pentru a primi o indicaţie a trendului pe termen scurt. CCI(14) se află la o valoare normală, 76,79, care nici ea nu spune nimic concludent despre ELMA. Unul dintre lucrurile mai puţin cunoscute de cei care folosesc analiza tehnică în piaţă este trasarea suporturilor şi a rezistentelor în cazul indicatorilor tehnici (chartul 2). Ca şi în cazul preţului, penetrarea acestor repere de trend constituie indicaţii asupra evoluţiei preţului (în multe situaţii acestea apar mai devreme decât acţiunile preţului). Majoritatea observaţiilor înclină către o situaţie de echilibru şi în acest caz cel mai bine este să aşteptăm reacţia ELMA la suportul iminent din subchartul 1. Tehnic, apele sunt moderate, fără curenţi periculoşi. Însă seceta ascunde vârtejuri periculoase care pot atrage ELMA către nivele mai joase. Dar cum orice poveste are un happy end, probabil se va anunţa o majorare de capital care va anula orice ştire negativă.

49-3922-elma27062007.jpg

 Sursa: https://ta.educofin.com