Evoluţia acţiunilor Bermas Suceava (simbol BRM) sunt corelate pozitiv cu cea a temperaturii, dar în aceste zile se anunţă un val răcoros venind din Europa de Vest şi Centrală. Vor fi acţiunile BRM afectate? În euforia care există la bursă în această perioadă, nici seceta, nici frigul, nici leul cel prea-puternic nu mai temperează pofta speculanţilor şi a investitorilor la bursă.

La ce ne aşteptăm în următoarele săptămâni din partea BRM?

Graficul săptămânal alăturat prezintă preţul în 2007 împreună cu Rate-of-Change, ROC, pe o perioadă de 10 săptămâni. După o creştere de o aşa magnitudine se pune întrebarea „Unde ar putea fi considerat un suport la o retragere de preţ?“ Pentru a da un răspuns cât mai obiectiv, folosim două instrumente, independente: linii de trend (una dintre ele fiind A-B) şi retragerile Fibonacci aplicate creşterii în 2007 (în subchart-ul #1). Observăm că cele două converg spre 3,80, ceea ce arată extrem de bine. Deci un prim punct de intrare în BRM ar fi la 3,80. O simplă consultare a graficului arată că BRM are creşteri mari o săptămână, urmate de consolidări cu tendinţă pozitivă pe următoarele 3-4.

Dacă am judeca prin prisma trecutului, ne-am aştepta la o nouă creştere mamut, dar atenţie!, în subchart-ul 2, ROC este deja la peste 85 (valoarea maximă este 100), aşa că posibilitatea de creştere pe termen de câteva săptămâni este limitată la o valoare de circa 4,50 (în jur de recentul high). Orice retragere sub 4 poate însemna o acumulare redusă pentru cei care gândesc BRM ca o investiţie până în iarnă. Pentru cei care au intrat în BRM la preţuri mult mai bune, suportul aplicat indicatorului ROC oferă o indicaţie clară pentru ieşire şi marcarea profitului. Întrebarea rămâne „De ce să vând când totul arată aşa de bine?“ Şi în modul acesta, disciplina este ignorată, lăsând loc lăcomiei si entuziasmului.

52-4335-26baniidumneavoastra29.jpg

 Sursa: https://ta.educofin.com