(trad. din dicţionarul urban: cu totul excepţională, foarte cool).
Ocazional, BRD oferă surprize mari (variaţii de preţ şi volum ieşite din comun) şi în special foarte aproape de data de 15 ale ultimei luni din trimestru (vezi graficul alăturat, punctele 1, 2, 3). Ziua de 15 iunie nu a făcut excepţie şi a propulsat capitalizarea bursieră a BRD la 1/11 din cea a societăţii mamă, Société Générale, listată la bursa din Paris: 6 miliarde euro vs. 66 miliarde.

Asemenea evenimente atrag atenţia asupra validităţii mişcării în special pentru cei care doresc să tranzacţioneze pe termen scurt în BRD. Sunt mai multe întrebări care se pun în legătură cu ziua de 15 iunie, dar ne rezumăm la o discuţie tehnică a acţiunii BRD. Graficul alăturat este extrem de simplu, conţinând elemente de trend şi volum. O paralelă la linia de suport L1-L2 trasată prin topul T1 generează un canal ascendent în care se poate anticipa evoluţia acţiunii BRD. Surpriză! Preţul în ziua de 15 iunie a lovit această rezistenţă şi s-a retras (orice creştere/scădere disproporţionată se corectează rapid). Merită de intrat acum în BRD? Răspunsul depinde de profilul fiecărui investitor/trader.

Cumpărând astăzi, fiecare îşi doreşte un câştig cât mai ridicat în cel mai scurt timp. Rezistenţa canalului şi creşterea imensă nu oferă un risk/reward favorabil acestui scenariu. O retragere a preţului cel puţin până la jumătatea creşterii din 15 iunie ar mai scoate din aerul pompat în BRD. Cel mai bine ar fi de aşteptat până la retragerea la suportul albastru aflat la jumătatea între rezistenţă şi suport. Să marcăm în agendă zilele din jurul datei de 15 septembrie, când o nouă surpriză BRD se anunţă. Până atunci, Rasdaq va oferi câştiguri incomparabile cu piaţa BVB. Timpul este singurul arbitru, dar istoria se repetă. 

48-3685-brd20062007.jpg

 Sursa: http://ta.educofin.com

 

Te-ar putea interesa și: