Deconturile cu compensare şi restituire totalizează 1,34 miliarde lei, din care se compensează suma de 95,7 milioane lei şi se restituie suma de 1,25 miliarde lei. Deconturile cu compensare integrală sunt în valoare de 258,8 milioane lei. Deconturile cu compensare parţială erau în valoare de 8,5 milioane lei, iar suma de 142,5 milioane lei se va restitui în perioada următoare.
În cazul compensărilor totale sau parţiale se soluţionează toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit, care totalizează 1,250,4 miliarde lei, plata efectivă a fost programată în trei tranşe.

Tranşa I în sumă de 244,5 milioane lei a fost decontată la data de 7 octombrie, tranşa II va fi decontată în 24 octombrie (respectiv 378,6 milioane lei), iar tranşa a treia în 28 octombrie, suma fiind de 627,3 milioane lei.

"De la preluarea mandatului, am fost preocupat permanent de sprijinirea mediului de afaceri, una dintre cele mai importante măsuri adoptate încă din anul 2009 fiind accelerarea rambursării TVA, măsură care, prin eliminarea criteriilor subiective de selecţie, contribuie în plus la asigurarea unui mediu concurenţial loial. În luna octombrie reuşim, astfel, să decontăm peste 1,6 miliarde lei, cea mai mare sumă din 2009 şi până în prezent", a declarat Sorin Blejnar, preşedintele ANAF.

În selecţia lunii octombrie au fost cuprinse, în ordinea vechimii, toate deconturile de TVA, soluţionându-se prin restituire deconturile a căror vechime este de până la data de 2 septembrie 2011.
Sursa: Agerpres