Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat operațiunea Iceberg și vrea să ia la puricat 80 de contribuabili. Aceștia sunt încadrați astfel:  La contribuabili mari, administrați de DGAMC București, la 13 contribuabili pentru  care s-a demarat inspecția fiscal, fiind vorba de 102.278.428 lei nivelul riscului estimat. La contribuabili mijlocii, administrați de DGRFP București, la 67 contribuabili s-a demarat inspecția fiscal, fiind în discuție 157.118.235 lei nivelul riscului estimate.  

Selecția contribuabililor a fost efectuată în baza riscurilor estimate  și cuantificate,  în urma controalelor operative derulate de inspectorii antifraudă. Pentru efectuarea inspecției fiscale la contribuabilii administrați de către DGAMC București, au fost selectați 50 de inspectori fiscali cu experiență în zona verificărilor fiscale. 
Fiscul a anunţat, la sfârşitul lunii ianuarie a acestui a, că a demarat operaţiunea „Iceberg”, o amplă acţiune de verificare fiscală a celor mai mari companii, acoperind toate domeniile de activitate economică din România. Operaţiunea „Iceberg” se va desfăşura pe întreaga durată a anului 2019 şi presupune intensificarea controalelor şi eficientizarea derulării acestora la companiile mari, cu scopul menţinerii unui tratament echidistant pentru toate categoriile de contribuabili care desfăşoară activităţi în România, potrivit comunicatului.

Te-ar putea interesa și: