Site-urile de licitații cu bunuri confiscate de ANAF sunt tot mai căutate de românii dornici să facă diferite achiziții la prețuri mult mai mici față de cele din piață. Astfel, Fiscul se pregătește pentru inaugurarea primului magazin online de acest tip.

În prezent, Fiscul are mai multe magazinele fizice prin care vinde produsele recuperate de la românii datornici. Însă, în curând, ANAF va vinde și prin intermediul unor website-uri ce intermediază vânzările de bunuri, dar și prin licitații sau magazine online, potrivit unui proiect legislativ al Ministerului Finanțelor Publice (MFP), ce a fost lansat recent în dezbatere, informează avocatnet.ro.

Document ce cuprinde întreagul proiect legislativ a fost pus recent în dezbatere publică pe website-ul Ministerului Finanțelor. Inițiativa legislativă are nevoie, pentru a se putea aplica, de aprobarea Guvernului și de publicarea în Monitorul Oficial.

Printre altele, proiectul de act normativ stabilește și că, după intrarea lui în vigoare, autoritățile statului vor avea mai multe variante la dispoziție pentru a vinde bunurile ce au intrat în proprietatea acestuia. Mai exact, bunurile confiscate de reprezentanții statului vor putea fi vândute și prin “agenţii imobiliare, case de licitaţii, site-uri specializate în promovarea şi vânzarea de bunuri prin mijloace electronice, prin licitații online sau magazin online, brokeri în domeniul pieţei bursiere”, mai scrie sursa citată.

În acest moment, bunurile intrate în proprietatea statului, recuperate de la românii datornici, sunt vândute prin intermediul punctelor fizice de vânzare, a licitațiilor publice sau direct la locul unde se află acestea.