"Teritoriul afgan nu va mai fi folosit împotriva niciunei ţări din regiune", a asigurat Rassoul, chestionat în legătură cu posiblitatea ca SUA să îşi continue atacurile cu drone împotriva unor ţinte din Pakistan şi după 2014.

"Soldaţii care vor rămâne în Afganistan vor fi însărcinaţi cu antrenarea, echiparea şi securizarea forţelor de securitate afgane /…/ Această forţă nu va avea menirea de a fi folosită împotriva unei ţări vecine", a explicat el, potrivit unor declaraţii transmise France Presse de postul din Qatar înainte de a fi difuzate.
Preşedintele american Barack Obama a recunoscut în ianuarie că SUA efectuează atacuri cu drone împotriva unor militanţi al-Qaida şi talibani pe teritoriul pakistanez. Declanşată în 2004, această campanie de tiruri asupra zonelor tribale pakistaneze s-a intensificat în ultimii trei ani, cu peste 220 de atacuri din august 2008, potrivit unei numărători AFP. Conform organizaţia New America Foundation, aceste atacuri s-au soldat cu peste 1.715 morţi în Pakistan.
Sursa: Agerpres