De Beers, cel mai mare dealer de diamante la nivel mondial se plange de scaderea cererii de diamante, in special cele de mici dimensiuni, pe piata din America, din cauza crizei economice.

Scaderea cererii de pe piata din SUA, care insumeaza circa jumatate din totalul vanzarilor de diamante, a fost compensata de o crestere puternica la nivelul pietelor emergente precum China, India, Rusia si Orientul Mijlociu, insa De Beers crede ca va avea de infruntat noi provocari pana la sarsitul acestui an.

Rezultatele inregistrate pe pietele emergente au asigurat o crestere cu 10% a vanzarilor totale pentru perioada primelor sase luni ale acestui an, ajungand la valoarea de 3,74 miliarde de dolari.

Compania a declarat intr-un comunicat ca „in timp ce pentru diamantele de top cererea este in continuare robusta, pentru diamantele mici, cu o valoare moderata, cererea va scadea, pentru ca acestea sunt cel mai bine vandute pe piata americana”.

De Beers Diamond Jewellers, divizia de magazine a companiei De Beers, are in prezent 32 de unitati la nivel international. De Beers este detinuta de catre gigantul minier Anglo American (45% din actiuni) si familia Oppenheimer (40% din titluri).

Sursa: The Telegraph