Firma englezească a primit amendă de 100.000 de lei, valoarea maximă prevăzută de lege.
”Persoanele respective au lucrat pe bază de contract de mandat şi nu în temeiul unui contract individual de muncă. Aceste contracte de mandat ascundeau, de fapt, raporturi juridice de muncă ce reflectau subordonarea juridică a părţilor şi o remuneraţie lunară, fapt ce le încadrează în categoria contractelor individuale de muncă”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, Gabriel Istrate.

Potrivit acestuia, dintre cei 86 de angajaţi ai societăţii de creditare, care lucrau în baza contractelor de mandat, 66 erau femei.

Pe lângă amenda de 100.000 de lei aplicată firmei de creditare, aceasta a mai fost obligată să încheie contractele de muncă în limba română.

În această săptămână, inspectorii ITM Hunedoara au mai aplicat o amendă de 75.000 de lei unei firme care producea materiale refractare. Aici au fost descoperiţi 25 de angajaţi care lucrau doar în baza unor contracte civile de prestări servicii, cu toate că natura activităţilor prestate de salariaţi impunea încheierea unor contracte individuale de muncă.
SURSA: Agerpres