Viva i10G are un ecran IPS de 9.7”, cu rezoluția de 2.048×1.536 pixeli,  un procesor Intel Atom Z3735D Quad Core cu frecventă de 1,83 GHz și arhitectură pe 64 de biți, memorie RAM de 2 GB şi Flash de 16 GB, extensibilă cu 64 GB printr-un card micro SD.

„Integrarea procesorului Intel Atom în device-urile mobile Allview nu mai este o noutate, acest pas fiind făcut acum aproape un an de zile. Astăzi însă, trecem la un nou nivel și prezentăm o tableta PC care integrează un procesor Intel® Atom™ Quad Core, din dorința companiei de a oferi acces la produse performante oricărui consumator de tehnologie mobilă.” a declarat Lucian Peticilă, General Manager Allview.

Conexiunea 3G HSPA+ integrată asigură accesul la internet de oriunde, iar Bluetooth-ul incorporat oferă posibilitatea conectării la diverse accesorii sau dispozitive periferice utile. Viva i10G dispune de 2 camere foto de 5 MP, respectiv 2 MP, care facilitează realizarea de fotografii, filmări în format HD și convorbiri video.

Pentru o precizie mai bună a localizarii, tableta utilizează atât sistemul de navigație american GPS, cât și pe cel rusesc, Glonass (Globalnaia Navigaţionnaia Sputnikovaia Sistema). Device-ul are preinstalată aplicația Sygic care poate fi testată gratuit timp de 30 de zile. Softul de navigație nu necesită conexiune la internet și oferă o interfață modernă, intuitivă și ușor de utilizat.

Tableta PC Viva i10G este disponibilă de astazi pe baza de precomandă la preţul de 999 lei.