Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat cererea pentru autorizare de constituire a primei societati de pensii de pe piata pensiilor facultative din Romania: “S.C. ALLIANZ – TIRIAC Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative, se arata intr-un comunicat al institutiei de supraveghere.

Cel putin trei banci si doua companii de audit se pregatesc sa depuna cererea de avizare pentru a deveni depozitari, respectiv auditori pe piata pensiilor private. 

Varsarea primelor contributii in fondurile de pensii facultative (pilonul III) se va putea face incepand cu luna mai a acestui an, urmand ca startul primelor contributii in sistemul de pensiile obligatorii (pilonul II) sa aiba loc, cel mai probabil, in luna ianuarie a anului viitor. 

“Procesul de autorizare/avizare a entitatilor de pe piata pensiilor facultative, demarat la data de 30 octombrie 2006, este un proces continuu” se arata in comunicatul CSSPP. 

O societate de pensii nou constituită va putea administra fonduri de pensii facultative numai dupa obtinerea autorizatiei de administrare emisă  de catre CSSPP. Autorizatia de constituire a unei societati de pensii nu garanteaza insa si obtinerea autorizatiei de administrare.  

Sursa: Capital 06 Martie 2007