Majoritatea poliţelor de asigurări de sănătate sunt de grup, iar cele individuale sunt foarte puţine, a precizat directorul general al Allianz-Ţiriac. 

Conform Agerpres, pe asigurări non-auto, subscrierile Allianz-Ţiriac au atins, la finele lunii septembrie 2016, o valoare de 241 milioane lei, faţă de 212 milioane lei în primele nouă luni din 2015. Toate liniile principale de asigurări non-auto au contribuit la această dinamică pozitivă, însă linia de asigurări vedetă continuă să fie linia asigurărilor private de sănătate dedicate persoanelor fizice şi juridice, cu o creştere de peste 50 de procente în primele nouă luni ale anului curent. 

Faţă de anul trecut, numărul clienţilor care au încheiat o asigurare privată de sănătate în nume personal sau prin intermediul angajatorului a crescut cu peste 70%. 

De la începutul anului şi până la finele lunii septembrie, clienţii Allianz-Ţiriac au efectuat peste 74.000 de accesări ale serviciilor medicale în baza asigurărilor private de sănătate, beneficiind astfel de peste 250.000 de servicii medicale. 

Compania de asigurări a plătit clinicilor partenere şi nepartenere peste 14 milioane de lei, în contul serviciilor prestate de acestea clienţilor beneficiari ai poliţelor de asigurări de sănătate. 

Reţeaua de parteneri medicali ai Allianz-Ţiriac, la care clienţii companiei pot apela în toată ţara, a ajuns la 245 contracte şi 696 puncte de furnizare de servicii medicale, cu peste 20 de contracte, respectiv 35 puncte de lucru mai multe decât la finele anului trecut.