Gorghiu: Mulţumesc lui Lucian Heiuş pentru efortul făcut în aceste luni în care a fost şeful instituţiei

Alina Gorghiu a declarat că Lucian Heiuş a ,,reuşit să genereze o mai bună colectare a veniturilor bugetare” și îi mulțumește acestuia pentru efortul depus în tot acest proces.

,,Am văzut că a fost vorba despre o demisie la nivelul ANAF, nu de demitere, e un act unilateral şi iau ca atare acest act unilateral al demisiei şefului ANAF. Mulţumesc lui Lucian Heiuş pentru efortul făcut în aceste luni în care a fost şeful instituţiei, pentru că nu a fost deloc uşor să gestioneze activitatea unei instituţii ca ANAF (…).

Depinde la ce te raportezi când spui că activitatea a fost mai bună sau mai puţin bună, pentru că eu am cifrele în faţă şi mă uit că instituţia pe care a condus-o domnul Heiuş a reuşit să genereze o mai bună colectare a veniturilor bugetare, pentru că au fost colectate cu 58 de miliarde de lei în plus, faţă de 2021.

Totodată, în 2022, anul pe care avem statistica, a crescut rambursarea de TVA cu mai bine de 10 procente faţă de anul anterior. Ştim la fel de bine, nu doar din cele prezentate de domnia sa, ci de alte instituţii, că a fost consolidată această acţiune de combatere a fraudelor fiscale şi au fost deschise noi direcţii de combatere a evaziunii fiscale”, a precizat Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu, despre viitoarea conducere a Fiscului

Aceasta a fost întrebată dacă este de părere că Heiuş a performat la conducerea ANAF, ţinând cont de faptul că în bilanţul acestuia după demisie există şi o problemă, respectiv 8 – 9 miliarde de lei bani mai puţini încasaţi la stat, faţă de ceea ce se estimase şi se convenise.

Gorghiu a adăugat că îşi doreşte ca lucrurile bune din mandatul lui Lucian Heiuş „să fie multiplicate”.

Alina Gorghiu vrea să afle motivul pentru care Lucian Heiuș a demisionat.

,,Eu îmi doresc ca lucrurile bune din mandatul domniei sale să fie multiplicate de viitoarea conducere şi îmi doresc ca această demisie să fie explicată, dacă doreşte, de domnia sa. Nu pot să explic eu demersuri pe care alţi colegi de-ai mei le fac în nume personal (…)”, a subliniat Alina Gorghiu.