Surse din domeniul serviciilor de informaţii sunt preocupate de faptul că Jocurile Olimpice (JO) din Londra ar putea fi vizate de atacuri în cursul acestui an, în semn de răzbunare faţă de asasinarea lui Osama ben Laden, în 2011, de un comando american, în Pakistan.

Iranul este implicat în activitatea de instrucţie a combatanţilor Al-Qaida, în privinţa utilizării explozivilor de ultimă generaţie, conform unui acord încheiat în 2009 şi care ulterior a generat "capacitate operaţională".

Îngrijorate de această cooperare nocivă, Statele Unite ale Americii au anunţat la sfârşitul lui 2011 o recompensă de 10 milioane dolari, de aceeaşi valoare ca în cazul liderului taliban în Afganistan, mollahul Omar, pentru obţinerea oricărei informaţii care ar putea duce la prinderea liderului al Al-Qaida în Iran, sirianul Ezedin Abdel Aziz Khalil, alias Yassin al Suri.

Doar pentru capul lui Zawahiri s-a pus un premiu mai mare decât pentru cei doi lideri islamişti. La anunţul referitor la Suri (30 ani), Iranul a reacţionat imediat oferindu-i acestuia înaltă "protecţie", au indicat surse bine informate, citate de New Yok Post.

La rândul ei, Al-Qaida l-a înlocuit pe Suri, iar noul lider al reţelei teroriste în Iran, una din cele mai importante figuri alături de conducerea reţelei teroriste repliată în zonele tribale din nord-vestul Pakistanului, este Muhsin al Fadhli.

Se bănuieşte că Zawahiri plănuieşte o operaţiune "clasică", respectiv atacuri simultane asupra mai multor obiective, ceea ce i-ar confirma titlul de lider al Al-Qaida, iar Iranul se ocupă de transportul combatanţilor care urmează să fie instruiţi în Pakistan.