Este alertă printre turiștii care vor să plece în Grecia. Mai mulți români au fost întorși de la graniță pentru că nu şi-au făcut testele care să demonstreze că nu sunt infectaţi cu noul coronavirus. Șocul acestora a fost extrem de mare mai ales că s-a crezut că măsura va intra în vigoare de la ora 6 a acestei dimineţi, în timp ce ea a început să se aplice de la miezul nopții.

În această situație s-au aflat și turiști din alte țări care au vrut, miercuri dimineață să intre în Grecia neavând teste.

Puși în fața unei situații extreme, unii dintre turiștii români au spus că vor încerca să facă acest test în Bulgaria.

Regula care schimbă tot

Toți cei care vor intra începând de azi în Grecia vor trebui să aibă pe lângă formularul completat online și testul făcut cu cel mult 72 de ore înainte. Nu sunt valabile testele rapide. Totodată, autoritățile din Grecia testează la graniță, aleatoriu, chiar dacă există teste negative.

Cei care merg în vacanță în Grecia trebuie să știe care sunt regulile acolo: distanțarea socială trebuie respectată, turiștii nu sunt obligați să poarte măsti, dar personalul din hoteluri și restaurate da, nu pot sta mai mult de șase persoane la masă, iar la intrarea în restaurante li se ia temperatura.

Platforma pe care se completează formularul de intrare în Grecia a fost nefuncțională pentru câteva ore, însă situația s-a remediat, a anunţat Ministerul de Externe. Turiștii pot intra în Grecia pe la vama Kulata – Promachonas, începând de miercuri dimineață, cu formularul completat și dovada testului Covid negativ.

Autoritățile elene au anunțat că formularele completate marți, 14 iulie, vor primi coduri QR începând de la miezul nopții dintre marți și miercuri, ora 00.01. Intrarea pe teritoriul Greciei se va putea efectua începând cu ziua de miercuri, 15 iulie, ora 6.00, au mai precizat autoritățile elene, potrivit MAE.