Oficialul susține că soluționarea dosarelor de pensii întârzie din cauza faptului că nu sunt certificate copiile documentelor care fac parte din acest dosar.

Acesta trage un semnal de alarmă și recomandă toate copiile trimise să fie semnate și ștampilate.

„Dacă cineva depune un dosar de pensie pentru a obţine pensia din România, trebuie să depună la dosar copii după documentele care să certifice perioadele lucrate în România, după documentele de identitate după alte documente care se asimilează perioadelor de vechime în muncă, de exemplu, livretul militar. Toate aceste copii trebuie să fie semnate şi ştampilate de către funcţionarul cu care se intră în legătură, de funcţionarul care practic se ocupă de dosar.

Funcţionarii nu au semnat, nu au ştampilat copiile, le-au trimis ca atare în România. În România nu au putut fi luate în considerare pentru a se soluţiona dosarul, s-a trimis din nou solicitare către Spania, abia atunci cetăţeanul a mers din nou, cu un alt rând de copii, au fost ştampilate, semnate şi în felul ăsta se pierde foarte mult timp”, a declarat Cristina Florea, ataşat pe teme sociale şi de muncă al Ambasadei României în Regatul Spaniei, la Radio Românul.