La un pacient operat la spitalul din Roşiorii de Vede s-a descoperit o bacterie extrem de periculoasă – bacilul piocianic (Pseudomonas aeruginosa), notează Digi24.

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, a declarat la Digi24 că a fost informată de DSP, care a prelevat deja probe și în cursul zilei de luni este așteptat rezultatul. „E adevărat că în urmă cu o lună, spălătoria spitalului a fost închisă tocmai pentru că a fost descoperit același tip de bacterie, dar ulterior, în urmă recoltării de probe, s-a demonstrat că totul era negativ în acel moment. Toate probele au fost negate. Așteptăm rezultatele și vom vedea exact ce se întâmplă acolo”, a spus Sorin Pintea. „Încă nu pot să vă spun ce se va întâmpla la Roșiori, pentru că nu avem rezultatul analizelor”, a menționat ministrul.

Microbul găsit la Roșiorii de Vede, piocianic, face parte din categoria bacteriilor foarte periculoase, pentru că sunt rezistente la antibiotice, o problemă cu care se confruntă nu numai România, dar și majoritaea țărilor din Europa.