Editorialistul EVZ, Alecu Racoviceanu, analizează prestația lui Lazăr din ultimii trei ani din fruntea Ministerului Public și observă că acesta are o aplecare specială către comunicatele de presă ritualice. ”Lazăr folosește istoria, mai exact istoria recentă a României, ca pe jaloane în propria carieră”, scrie Racoviceanu.

Acesta analizează prestația Procurorului General într-o notă vădit ironică și scrie că de la Lazăr ne putem aștepta ca în data de 4 iulie să anunțe o anchetă împotriva americanilor.

Augustin Lazăr a lansat, după numirea sa la Parchetul General, în primăvara lui 2016, moda comunicatelor ”ritualice”. Este comemorarea Mineriadelor? El anunță că a terminat dosarul venirii minerilor la București! Suntem în decembrie? Sare Lazăr și ne informează că dosarele Revoluției au fost extinse! E 14 iulie? Cercetează distrugerile de la Bastilia! 4 iulie? Americanii acuzați că au sustras pământuri de sub nasul Imperiului Britanic sunt trași la răspundere”, scrie Racoviceanu.

Editorialistul scrie că ”acum, când cariera lui Lazăr este în cumpănă, dosarul Revoluției a ieșit ca prin minune din sertarele subalternilor și s-a pus pavăză între el și cei care îl acuză de colaborare cu organele de represiune din anii cei mai întunecați ai Epocii de Aur”.

Articolul integral poate fi citit pe site-ul EVZ.