Protestul a început în fața clădirii redacției site-ului de știri  index.hu. Apoi oamenii s-au îndreptat către reşedinţa oficială a prim-ministrului Viktor Orban din Castelul Buda scandând „Democraţie!” şi „Ne-am săturat!”.

Redactorul șef al redacției a fost forțat să demisioneze

Acum câteva zile, proprietarii site-ului de ştiri index.hu, parteneri de afaceri ai premierului Viktor Orban, au forţat demiterea redactorului-şef Szabolcs Dull. În urma acestei demiteri, întreaga echipă de conducere şi aproape toţi angajaţii şi-au depus demisia vineri.

Site-ul d știri index.hu este deținut de ceva timp de oameni de afaceri care îl susţin pe premierul Ungariei, Viktor Orban iar acum viitorul celui mai popular site de ştiri din Ungaria este incert.

S-a dorit îmblânzirea articolelor

O fundaţie creată de proprietari şi redacţie a garantat independenţa site-ului şi autonomia redacţiei, dar în tot acest timp aranjamentul atârna de un fir de păr deoarece proprietarii au ultimul cuvânt.

Recent, aceştia au făcut propuneri de externalizare a conţinutului site-ului de ştiri, într-o aparentă încercare de a îmblânzi caracterul incisiv al articolelor politice publicate. În acest context, redactorul șef cât și redactorii s-au opus vehement schimbării.

Cu excepţia index.hu, în Ungaria aproape că nu există mijloace de informare care să nu fie controlate de premierul Orban şi anturajul său.