Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, şi-a anunţat candidatura în cursa internă a Partidului Democrat pentru alegerile prezidenţiale din 2020. Acesta şi-a anunţat candidatura printr-un videoclip publicat de echipa sa de campanie.

„Există mulţi bani pe această lume. Există mulţi bani în această ţară. Doar că nu sunt pe mâinile cui trebuie. Candidez la preşedinţi pentru că este timpul să punem oamenii muncitori pe primul loc”, a declarat de Blasio.

De Blasio a călătorit în state precum Iowa, New Hampshire, Nevada şi Carolina de Sud şi a format un comitet de acţiune politică (Pac) numit Fairness Pac (comitetul corectitudinii) pentru a-şi finanţa călătoriile.

Discursul său în aceste călătorii s-a concentrat pe inegalitatea economică.

De Blasio a căutat timp de mai mulţi ani să se poziţioneze ca un lideri naţional progresist după ce în primii ani de mandat ca primar a avut realizări precum: acces la grădiniţe gratis, zile de concediu plătite şi o legislaţie pentru un salariu minim „de trai” (mai mare decât cel minim standard) pentru imigranţii fără documente.

Însă există frustrări printre cetăţenii din New York cu privire la piaţa imobiliară, sute de copii fiind intoxicaţi cu substanţe chimice după ce mai mulţi oficiali au minţit cu privire la faptul că au inspectat casele.

Sondajele au arătat că majoritatea celor din New York – 76% – consideră că el nu ar trebui să candideze la preşedinţie iar aspiraţiile sale au fost descurajate de propriii aliaţi.