Adolescenta de 15 ani din Vaslui, internată cu meningită la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, a murit, marţi după-amiază. Aceasta se afla în comă, în stare extrem de gravă. Un alt caz de acest fel a avut loc în Bucureşti, săptămâna trecută.

„A murit în cursul după-amiezii. Toate organele îi erau afectate. De mult nu am mai avut în spitalul nostru o formă atât de dură a bolii. Meningita a fost confirmată clinic, iar toate analizele iniţiale arătau o infecţie gravă”, a declarat managerul spitalului de Boli Infecţioase, medicul Carmen Dorobăţ.

Ulterior, informația a fost comentată, la emisiunea „Punctul de întâlnire”, de la Antena 3, de Radu Tudor.

„Faptul că al doilea copil, în decurs de o săptămână, moare de meningită în România, mă determină să trag din nou un semnal de alarmă la fel de serios ca și în cazul primului copil, elevei din București care a murit în 24 de ore. La fel și în cazul acestei fete de la Vaslui, trimisă la Iași, evoluția bolii este fulminantă și cred că este nevoie de o atitudine ceva mai fermă din partea autorităților când vine vorba despre o boală atât de periculoasă”, a atras atenţia Radu Tudor.

Autorităţile au anunţat recent că toate persoanele care au intrat în contact cu adolescenta în vârstă de 15 ani din Vaslui, suspectă de meningită, au început tratamentul profilactic, aşa cum prevede protocolul medical în astfel de situaţii.

Fata, care provine dintr-o familie monoparentală şi locuia într-o comună din judeţul Vaslui, a avut o dispută cu mama sa şi a plecat de la domiciliu. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, ea s-a refugiat în subsolul unui bloc din municipiul Vaslui, fiind ulterior identificată de poliţiştii locali şi dusă la un centru social.

„Fata ar fi plecat de acasă pe data de 14 aprilie, a stat o perioadă în subsolul unui bloc de pe strada Ştefan cel Mare, iar pe data de 17 aprilie a fost identificată de poliţiştii locali şi adusă într-un centru. Ea se afla într-un proces de evaluare, specialiştii noştri urmau să decidă dacă în cazul ei se impune o măsură de protecţie. Până pe data de 22 aprilie nu s-a simţit rău. În cursul zilei de luni, imediat cum a acuzat dureri abdominale şi o stare de amorţeală, a fost chemată o ambulanţă care a transportat-o la spital”, au declarat reprezentanţii DGASPC Vaslui.