Gheorghe Stan a lăsat vacantă funcţia de procuror şef al Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţiei (SIIJ). Astăzi CSM a lansat un concurs pentru acest post.

Concursul de la CSM va ține de pe 15 mai pe 18 iunie. Își pot depune candiatura doar procurorii care îndeplinesc anumite criterii. Printre acestea se numără: „să nu fie sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani, să aibă cel puţin gradul de parchet de pe lângă curtea de apel, o vechime în funcţia de procuror de cel puţin 18 ani, o bună pregătire profesională şi o conduită morală ireproşabilă”.

„Cererile de înscriere se pot depune până pe 28 mai şi vor fi însoţite de un CV, o declaraţie că procurorii înscrişi la concurs nu sunt şi nu au fost lucrători operativi, inclusiv acoperiţi, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informaţii, precum şi un proiect de management.

Pe 30 mai va fi afişată lista candidaţilor care îndeplinesc condiţiile de participare la concurs, iar în perioada 14-18 iunie sunt programate interviurile”, potrivit anunțului CSM.

Funcția de procuror şef al Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţiei a devenit vacantă după ce Gheorghe Stan a fost numit judecător la Curtea Constituţională.