Pe 27 iulie, la o zi după ce începuse ancheta, premierul Viorica Dăncilă le transmitea condoleanțe părinților Alexandrei Măceșanu. La scurt timp și președintele Klaus Iohannis spunea că fetele sunt decedate.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a trimis miercuri Corpul de control la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru a face verificări privind aspecte administrative, conform reprezentanţilor MS.

Potrivit Agerpres, se fac verificări şi în ceea ce priveşte procedurile de comunicare ale INML.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat miercuri că poate face un control la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) „Mina Minovici” din Capitală doar din punct de vedere administrativ, în contextul în care Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, a cerut verificări la această instituţie cu privire la gestionarea informaţiilor despre expertizele efectuate în cazul Caracal.

Marţi, Alexandru Cumpănaşu a scris pe Facebook că va depune la Ministerul Sănătăţii o solicitare pentru efectuarea unui control la Institutul de Medicină Legală, „care să identifice aceste scurgeri halucinante de informaţii false, dar şi respectarea procedurilor administrative în procesul de comunicare publică sau a administrării expertizelor”.

Reacţia sa a venit ca urmare a unui comunicat de presă transmis de INML, care preciza că în cazul de la Caracal se continuă „cu celeritate” activităţile specifice de expertiză medico-legală şi activităţile specifice de laborator antropologice şi genetice pentru obţinerea unor date medico-legale complete şi că „pentru a completa datele-medico legale în interesul justiţiei”, se desfăşoară un proces de reeşantionare şi de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar dacă materialul osos avut la dispoziţie este în stare avansată de degradare.

Comunicarea INML în cazul Caracal a fost cel puţin defectuoasă. Șocant este că și autoritățile au încercat să prezinte faptul că cele Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu sunt moarte, fără să aibă probe concrete în acest sens.