Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare, miercuri dimineaţă, şase mandate de percheziţie domiciliară la adrese din Capitală şi judeţul Ilfov, precum şi mandate de aducere pe numele unor persoane suspecte.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, este vorba despre continuarea cercetărilor într-un dosar privind fapte de evaziune fiscală săvârşite în forma sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor prin evidenţierea contabilă şi declararea de cheltuieli fictive în domeniul construcţiilor.

O parte dintre aceste descinderi se desfășoară la Primăria generală, mai precis la biroul arhitectului șef. Ancheta vizează construcția mai multor blocuri din sectorul 1, Bucureștii Noi – Chitila.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de 2.700.000 de lei, precizează sursa citată.

Audierile se vor desfăşura la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1.

„Astăzi, 16.12.2020, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale din Poliția Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară la adrese din București și județul Ilfov, precum și si mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de executare fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri”, se arată în comunicatul Poliției Capitalei.

Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan Alin